Annons:
Etikettövrigt-artikel
Läst 2769 ggr
ElLobo
2013-07-27, 10:00

130814-17: Sagittarius stjärnträff 2013

I mitten av augusti är det dags för årets Sagittarius stjärnträff på Öland.

logga GAF

Även i år arrangerar GAF, Grönhögens Astronomiska Förening, tillsammans med SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening, Sagittarius stjärnträff på södra Öland och det blir åter med Folkets Hus i Södra Möckleby, Degerhamn som samlingsplats.

Träffen hålls torsdagen den 14 augusti till och med söndagen den 17. 

GAF tillsammans med SAAF hyr lokalen i södra Möckleby, och Kalmar Läns Museum, som driver Eketorps Fornborg, har tillsammans att fritt förfoga över p-platsen samt utnyttja toaletter. Observera dock att p-platsen inte är avspärrad, en och annan turist lär finnas här med husbil, men Sag 13 hålls den första lågsäsongveckan. Det är OK att stå över natten här med sin husbil, men på morgonen måste den vara borta.

DELTAGARAVGIFT: SAAF/GAF-medlemmar går in gratis, gäster utifrån betalar 100 kronor.

ANMÄLAN är frivillig men uppmuntras, använd exempelvis formuläret på GAF Webben.

LOGI ordnar deltagarna själva. Undertecknad Jörgen Danielsson, arrangör, kommer att campa fyra nätter hos Ottenby Vandrarhem, vilket ligger nära Eketorp.

EN NYHET för 2013 är en fri Månvisningskväll för allmänheten lördag kväll vid Folkets Hus i Södra Möckleby, och med möjlighet att köpa astroprylar, kommersiellt eller privat.

EN ANNAN NYHET är att cyklisterna som tävlar i IRONMAN på lördagen KORSAR väg 136 i centrala Södra Möckleby och tar sig från den nedre vägen upp till Stora Alvaret för att korsa det över till östra sidan. Räkna med stor uppståndelse. Först SEN lördagseftermiddag har cyklisterna lämnat södra Öland. Under IRONMAN kommer Ölandsbron bara att ha ETT körfält öppet i vardera riktningen.

ETT TIPS är att inte anlända till Sag 13 på lördagen även om det går att köra detta enda fält på bron och så den övre västra 136:an direkt ner till SÖDRA MÖCKLEBY utan anlända under fredagen istället då allt är lugnt.

VÄLKOMNA!

Mer information och programmet hittar ni på hemsidan, länk.

Annons:
medde
2013-08-08, 19:49
#1

Riktigt synd man just varit på Öland..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: