Annons:
Etikettövrigt-artikel
Läst 2642 ggr
ElLobo
1/24/14, 12:28 PM

140228-0302: Värmland Star Party 2014

Då är det återigen snart dags för det populära Värmland Star Party, årgång 24, som går av stapeln den 28 februari - 2 mars 2014.

SAAF logo

Värmland Star Party den 28 februari - 2 mars 2014

Då börjar det bli dags för populära Värmland Star Party, årgång 24, som går av stapeln 28 februari - 2 mars 2014.

Som vanligt hålls evenemanget på Berga Gård i Lysvik med fantastisk vy över både sjön Fryken och den mörka stjärnhimlen. 

Programpunkterna är delvis fastställda och du kan se dessa här nedan (med reservation för ändringar). Huvudföredragshållare är science fiction-författaren Anne Mette Sannes och astrofysikern Knut Jørgen Røed Ødegaard från Norge som ska prata om framtidens stjärnresor samt visa deras nya film "Vårt fantastiske univers". Bland andra föredragshållare kan nämnas meteorolog Anders Wettergren, Norrköping som håller föredrag om en intressant stjärnbild. Gunnar Sporrong, Göteborgs Astronomiska Klubb förklarar hur man med ganska enkla medel kan få fram fantastiska resultat med hjälp av spektroskopi.

Vidare är firma Astro Sweden på plats och som vanligt har vi den astronomiska tipspromenaden, den uppskattade lunchen, kommers, levande musik, försäljning av kaffe, korv och filippinska grillspett, observationer med teleskop och inte minst tid för vanligt umgänge. Ta gärna med ditt eget teleskop!

Varmt välkomna önskar Värmlandsgänget!

Mer information hittar ni hos SAAF:

Värmland Star Party 2014

Annons:
StefanW
1/27/14, 8:17 AM
#1

Lägger in en liten film från förra året som ligger ute på nätet, filmat av Jimmy Nordström.

Stefan - Modellbyggare

Upp till toppen
Annons: