Etikettnasa
Läst 891 ggr
medde
2011-04-07, 09:52

Discovery demonteras ned.

Detta är faktiskt redan i fullgång. Discovery "nya liv" håller på att förberedas för fullt. Kabinen är bortplockad och de tre huvudmotorerna likså. Motorerna kommer att ersättas med kopior. Men dom riktiga kommer att återandvändas i diverse tester troligtvis.

Men mycket kommer att bli kvar i orginalskick.

Det är inte helt spikat och klart att Discovery kommer finns på Smithsonian National Air and Space Museum. men troligtvis så blir det så.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

StefanW
2011-04-07, 14:53
#1

Det är ett väldigt arbete de har framför sig med att plocka bort allt som är olämpligt. Bra att de ersätter med kopior så att man får en känsla av hur det såg ut

Stefan - Modellbyggare

medde
2011-04-09, 11:30
#2

Det är väl det som är det är tänk sig att få allt så verkligt som det bara går.

Har även sett rykten att Endavour kommer att finnas kvar hos NASA då det är dags för Endavour att avsluta sin dagar som aktiv. Någon som hört samma sak?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

ElLobo
2011-04-09, 12:20
#3

Efter vad jag har förstått är Discovery lovad till National Air & Space, medan de andra två rymdfärjornas slutdestination meddelas den 12 april. På 30-årsdagen av starten av rymdfärjeprogrammet. Ett tjugotal museum slåss om att få ta över en färja.

Vad gäller Endavour så sägs, precis som du skriver, NASA vilja behålla den och Atlantis i flygbart skick för "transformation into privatized spaceships rather than museum pieces". Det skulle medföra att de behålls i tjänst fram till 2017.

Upp till toppen