14. Övrigt

Månen när kommer vi dit igen?

2012-07-13 12:07 #0 av: medde

I dag finns det en artikel om månen och jakten på att åter komma dit igen. Vilket land tror du kommer dit först igen? För visst kommer det att ske åter att människan kommer att åter landa på månen en dag? Det är vad jag tror i alla fall. Men kanske inte så snart som det hoppas på.

Läs gärna vidar på länken nedan. Tyck mer än gärna till om dina tankar och vad just du tror om det här.

Länk

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-07-13 22:55 #1 av: StefanW

Jag tror att vi kommer både till månen och vidare till Mars, men frågan är när. Man har kommit långt i utvecklingen av raketer, så tekniken finns. Vem skall betala hela kalaset? Samverkan mellan flera aktörer är nog den enda lösningen och så länge vi har innovatörer och visionärer som vill vidare mot nya utmaningar. Vilka personer skall åka med? Visst mått av våghalsighet och en insikt att det blir en envägs resa till Mars, det kräver nog en väldigt speciell människa, men det finns nog en hel del som skulle vilja vara de första att bosätta sig på en främmande himlakropp. Vad kan vi vinna på det? Gruvdrift för att utvinna metaller som är oerhört kostsamt här på jorden är väl en av de största drivkrafterna, d.v.s. pengar tillbaka på det man satsat och investerat
för att komma dit.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2012-07-14 11:15 #2 av: medde

Jag är också helt säker på att dte blir Månen igen, Mars har ju varit på "Tapeten" mycket och länge, se det kommer nog utvecklas med i dne frågan. Kan verkligen alla länder klara en en gemensam sattsning och genomföra dessa planer.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.