03. Rymden & Universum

MÖRK MASSA i universum

2017-10-09 04:42 #0 av: kamjal#

om det kan vara så att mörk massa/energi är rester från tidigare universum än vårt.   det expanderar forfarande, massa som nästan hunnit upp i ljusets hastighet

Anmäl
2017-10-13 11:40 #1 av: Farwuq

Ja, eller så är det ett annat/eller flera anda universa som delar en eller fler dimensionsaxlar med oss.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2018-03-03 19:56 #2 av: GatesGO

Massan får högre densitet hela tiden eftersom rymden expanderar men samtidigt påväg mot en död. Antingen en teori som jag liknar vid en hammare. Det blir större större sen mindre mindre och boom big bang. I oändligt antal ggr. En annan teori är det stannar helt när mörk massa/energin är på så hög densitet att det borde skapas ett svart hål men det är inget riktigt vakum vid mörk energi så det bildas inget svart hål. Därefter vet ingen vad som händer vid punkten dä det når max. Men människorna skulle kunna skaffa egen sån massa eftersom Large hadron collider kan egentligen förgöra hela universum genom att låta en ”gudspartikel” bli instabil och orsaka ett ”sk riktigt vakum”

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.