Annons:
Etikettövrigt-artikel
Läst 2290 ggr
ElLobo
2011-07-18, 13:35

Jordnära Rymd

En ny bok, med tekniska memoarer från författarens yrkesverksamhet i Rymdbolaget.

bokomslag

En ny bok med titeln Jordnära Rymd och med underrubriken Min rymdhistoria kom ut förra månaden, och boken kan kanske vara intressant för medlemmarna på Astronomi iFokus.

Det är en av Sveriges rymdpionjärer, Sven Grahn, som nu redogör för hittills föga kända detaljer om de stora rymdprojekten som de första satelliterna, Gagarins rymdfärd, månlandningen, rymdstationer och Rymdfärjan.

Memoarerna ger också en unik inblick i svensk rymdverksamhet under femtio år: en ”vy från insidan” i de stora svenska rymdprojekten – forskningssatelliterna Viking, Freja, Astrid, Odin, TV-satelliten Tele-X och månsonden SMART-1. Du kan också läsa om hur Christer Fuglesang utsågs till svensk astronautkandidat.

Författaren hämtar material för denna berättelse från sin egen 35-åriga yrkesverksamhet i Rymdbolaget som han avslutade som teknisk direktör.

Texten innehåller också ett fascinerande kapitel om hur en grupp amatörer avslöjade detaljer om det kalla krigets hemliga rymdprojekt genom privat signalspaning.

Rymdfartens begränsningar och framtida möjligheter är också ett tema för boken. Går det att sänka kostnaderna för rymdfart och är rymdturism realistiskt?

Länk: Jordnära Rymd

Annons:
StefanW
2011-07-18, 22:11
#1

Den låter mycket intressant!

Stefan - Modellbyggare

medde
2011-07-18, 23:23
#2

Kan bara instämma med dig Stefan. Den boken verkar vara något som man vill ha och läsa. Den ska införskaffas!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

StefanW
2011-07-19, 01:52
#3

Den var ju inte dyr heller (under 300;-+frakt)

Stefan - Modellbyggare

medde
2011-07-19, 10:23
#4

Jag tror boken är värd vart enda krona.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: