Annons:
Etiketterrymdfartrymdfarare
Läst 1309 ggr
Evening Star
2012-11-06, 22:08

SpaceX testar återanvändbara raketsteg

Det privata rymdbolaget SpaceX provflög den 1 November en testfarkost kallad Grasshopper som är ett led i utvecklingen av fullt återanvändbara raketsteg. Om det går att bemästra denna tekniken, så är tanken att låta raketen Falcon 9:s första respektive andra raketsteg flyga tillbaka till jorden och landa vertikalt för att sedan kunna användas igen för nya uppdrag. I motsats till nu då dessa steg brinner upp i atmosfären efter att de har placerat sin last i bana. En spektakulär och minst sagt djärv ide. Detta var det andra testet man gjort och denna gång testade man att lyfta till några meters höjd och sedan landa igen. Man kommer gradvis att öka omfånget på proven, och det här är ännu en spännande utveckling inom de privata rymdbolagen att följa upp. Flört

Grasshopper består av ett första raketsteg från Falcon 9 som försetts med fasta landningsställ och en för testet avsedd motorkonfiguration.

Annons:
Evening Star
2012-11-06, 22:16
#1

En animering av konceptet som SpaceX arbetar på för att skapa ett fullt återanvändbart system för rymdflygningar. Verkligen en djärv tanke, och svårt att förverkliga. Fascinerande att följa detta.

Evening Star
2012-12-27, 17:34
#2

Uppdatering! Den 17 December provflög SpaceX Grasshopperprototypen för tredje gången, nu till 40 meters höjd. Cool

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: